Het logo voor Roozenduin is gemaakt, maar voor het grafisch werk voor Uit de tuin van Roozenduin wil ik graag nog wat meer elementen toevoegen. Het mag kleurrijker, frivoler en meer afwisselend. Per slot zal het drukwerk ook diverser worden, denk aan een sticker voor op het papier rond de boeketten, een flyer met uitleg en verzorgingstips en natuurlijk een banier voor boven aan de weg. En misschien ook wel cadeaukaartjes of kleine stickertjes om van het boeket nog meer een cadeautje te maken.

Zoals altijd begin ik met schetsen op papier met potlood. Ik besluit geen bloemen na te tekenen maar zelf bloemen te verzinnen. Een margrietachtige, een kantbloemetje, iets wat een beetje op een leeuwenbek lijkt en zo verder. Zodat ik uiteindelijk een gevarieerd plukboeket kan samenstellen.

De volgende stap is het scannen van mijn tekeningen en ze daarna te openen in Illustrator. Dan zijn het nog jpg’s en geen vectoren. Dat wil ik wel, zodat ik ze dan verder kan bewerken en inkleuren. Daar heeft Illustrator alle mogelijkheden toe, en daarom word ik ook altijd zo blij om met dit programma te werken. 

Die mogelijkheden had ik destijds niet op de kunstacademie, pas na mijn afstuderen kwamen daar de eerste computers om mee te ontwerpen volgens mij. 

Voor het bepalen van de kleuren maak ik gebruik van foto’s van bloemen, het liefst uit eigen tuin. Want de mooiste kleuren zijn toch te vinden in de natuur? Prachtige kleurschakeringen, vurig en fel met gele, oranje en rode tinten, koeler in lila en blauwtinten of meer ingetogen in pastelschakeringen.

Voor de sticker op de boeket-verpakking kies ik nu voor roze tinten met wat geelgroene accenten. Lijkt me mooi passen bij de bloemen van de eenjarigen en dahlia’s die straks bloeien. In de herfst met meer bottels en droogbloemen kies ik gewoon weer een ander kleurpalet.