Toen we aan de slag gingen met het huis en de tuin bedachten we de werktitel ‘Roozenduin’. Naast de voordeur vonden we de eerste steen, gelegd in 1950 door M. (Mary) Roozen. En het huis ligt op een duin, gelegen tussen de afgegraven bollenvelden. De werktitel was vrij snel ingeburgerd bij ons, vrienden en familie, dus de naam Roozenduin werd een blijvertje.

We zijn van alles van plan met Roozenduin, zowel met de tuin als met het mooie unieke gebouw met bollendroogschuren. Daar hoort natuurlijk een huisstijl bij!

Met het gehele gebouw als uitgangspunt ben ik aan de slag gegaan in Illustrator, toch wel mijn meest favoriete programma om mee te werken. Uitproberen, wikken, wegen, weglaten, opnieuw beginnen, tot er een strakke weergave van het gebouw ontstond. 

Vervolgens het gepuzzel met lettertypes. Beetje uit de jaren 20 van de vorige eeuw leek ons wel mooi. Wat eigenlijk helemaal niet klopt met het bouwjaar van het gebouw. Uiteindelijk kwamen we terecht bij het ons zo vertrouwde lettertype van de huisstijl van ons bedrijf Clemens Lichtadvies. Soms ligt de beste oplossing dichterbij dan je denkt, lettertype Gill Sans MT werd het.

Het logo is vrij strak en is bedoeld als het algemene logo voor Roozenduin. Voor Uit de tuin van Roozenduin, mag het wel wat frivoler en kleurrijker zijn. Net zoals de tuin zelf is, vol bloemen, vogels, insecten en andere dieren en waarin de wisselende seizoenen goed zichtbaar zijn. 

Dat ga ik doen op de manier waarop ik veel van mijn tekeningen maak. Eerst schetsen met potlood en fijne pennetjes, daarna scannen en bewerken en inkleuren in Illustrator. Hoe dat eruit ziet? Dat kun je lezen in een volgende column!