Onmisbaar bij het werken in de tuin is fijn tuingereedschap, ondertussen hangt de schuur vol met allerhande scheppen, handgereedschap en bezems. Een aantal daarvan zijn favoriet omdat het prettig is om ermee te werken en ze er ook nog eens mooi uitzien. 

Zo hebben we de woeler van Kopersporen, ideaal om de grond mee los te maken zonder de bodemlaag onnodig te verstoren. De woeler is gemaakt van massief brons en heeft een steel van lindehout die iedere winter een laagje gekookte lijnolie krijgt. Ook de pootstok van brons gebruik ik vaak, vooral om zaailingen uit te planten. 

Alle bloembedden en borders heb ik uit het gras gestoken met de graskantsteker van Sneeboer, ook zo’n bedrijf met producten waar je hebberig van wordt. Voor het verspenen van zaailingen gebruik ik naast de pootstok het kleine verplantschopje om de miniplantjes voorzichtig uit het zaaibed te halen.

Het liefst werk ik met blote handen in de tuin, maar soms ontkom je er niet aan om handschoenen aan te trekken. Toen we hier kwamen wonen stond de tuin vol met distels en brandnetels, geen plantjes om zonder handschoenen aan te pakken. De allerfijnste handschoenen vind ik foxgloves, ze hebben een goede pasvorm en een gewatteerde palm wat een prettige bescherming geeft. 

Mijn favoriete tuinwinkel is De Wiltfang, daar heeft Rob al heel wat cadeautjes voor mijn verjaardag vandaan gehaald. Een paar jaar geleden kreeg ik de binnengieter van Haws waarmee je heel precies kwetsbare zaailingen, planten en kleine potten water kunt geven. Voor het sproeien in de tuin stond de haspelwagen voor de tuinslang op mijn verlanglijstje, dat is er wel eentje om voor te sparen. Ik kreeg ‘m vorig jaar voor mijn verjaardag van Rob en onze wederzijdse ouders, supercadeau, en ontzettend praktisch in gebruik. 

Nu nog op zoek naar comfortabele kleding om in te werken in de tuin… Alle tips zijn welkom!